top of page
vermunauta
Jun 22, 20232 min read
Előre - hátra
Hoztam haza egy kis darabot… a napsütésből, az életből, Barcelonából. Ezekből így a fagyos szentek környékén nem sok jut idehaza....
57 views2 comments
vermunauta
Jun 22, 20235 min read
Interjú: Beck Marci
Jó rég posztoltam. Volt persze néhány gyenge próbálkozás az utóbbi hónapokban is, a Vermunauta űrhajójának az algoritmikus űrszemétködben...
42 views0 comments
vermunauta
Jun 22, 20235 min read
Még egy kis történelem
Az előző posztban a sikerüt párezer év vermutkészítését felölelni és gyorsan kivesézni, azt is elsősorban magyar fókusszal. A mai...
24 views2 comments
vermunauta
Jun 22, 20233 min read
Egy kis történelem
Van egy évszám, ami olyan a vermutnak, mint a nyugati világnak Jézus születése: az időszámítás kezdetét jelöli. Noha a názáreti előtt is...
31 views0 comments
vermunauta
Jun 22, 20233 min read
Félefajták
Blanco, seco, dorado, extra dry, rosso, rouge. Ha láttál már vermutot, nagy valószínűséggel valamelyik kifejezéssel ezek közül...
27 views0 comments
vermunauta
Jun 22, 20233 min read
Mi is az a vermut?
Röviden, ízesített és erősített bor. Kicsit hosszabban, fűszerekkel, gyógynövényekkel, gyümölcsökkel, termésekkel ízesített, cukorral...
358 views0 comments
vermunauta
Jun 22, 20232 min read
Ars Vermutica
Nálam Éva kimaradt, egyből egy nemzetközi névvel indítottam. Valami házibuliba tartottunk tizenpár évesen. Jó ötletnek tűnt. “Szomjasak”...
24 views0 comments
bottom of page