vermunautaJun 22, 20232 min readElőre - hátraHoztam haza egy kis darabot… a napsütésből, az életből, Barcelonából. Ezekből így a fagyos szentek környékén nem sok jut idehaza....
vermunautaJun 22, 20235 min readInterjú: Beck MarciJó rég posztoltam. Volt persze néhány gyenge próbálkozás az utóbbi hónapokban is, a Vermunauta űrhajójának az algoritmikus űrszemétködben...
vermunautaJun 22, 20235 min readMég egy kis történelemAz előző posztban a sikerüt párezer év vermutkészítését felölelni és gyorsan kivesézni, azt is elsősorban magyar fókusszal. A mai...
vermunautaJun 22, 20233 min readEgy kis történelemVan egy évszám, ami olyan a vermutnak, mint a nyugati világnak Jézus születése: az időszámítás kezdetét jelöli. Noha a názáreti előtt is...
vermunautaJun 22, 20233 min readFélefajtákBlanco, seco, dorado, extra dry, rosso, rouge. Ha láttál már vermutot, nagy valószínűséggel valamelyik kifejezéssel ezek közül...
vermunautaJun 22, 20233 min readMi is az a vermut?Röviden, ízesített és erősített bor. Kicsit hosszabban, fűszerekkel, gyógynövényekkel, gyümölcsökkel, termésekkel ízesített, cukorral...
vermunautaJun 22, 20232 min readArs VermuticaNálam Éva kimaradt, egyből egy nemzetközi névvel indítottam. Valami házibuliba tartottunk tizenpár évesen. Jó ötletnek tűnt. “Szomjasak”...