top of page

Előre - hátra
Hoztam haza egy kis darabot… a napsütésből, az életből, Barcelonából. Ezekből így a fagyos szentek környékén nem sok jut idehaza....
vermunauta
Jun 22, 20232 min read
62 views
2 comments
Interjú: Beck Marci
Jó rég posztoltam. Volt persze néhány gyenge próbálkozás az utóbbi hónapokban is, a Vermunauta űrhajójának az algoritmikus űrszemétködben...
vermunauta
Jun 22, 20235 min read
62 views
0 comments
Még egy kis történelem
Az előző posztban a sikerüt párezer év vermutkészítését felölelni és gyorsan kivesézni, azt is elsősorban magyar fókusszal. A mai...
vermunauta
Jun 22, 20235 min read
26 views
2 comments
Egy kis történelem
Van egy évszám, ami olyan a vermutnak, mint a nyugati világnak Jézus születése: az időszámítás kezdetét jelöli. Noha a názáreti előtt is...
vermunauta
Jun 22, 20233 min read
40 views
0 comments
Félefajták
Blanco, seco, dorado, extra dry, rosso, rouge. Ha láttál már vermutot, nagy valószínűséggel valamelyik kifejezéssel ezek közül...
vermunauta
Jun 22, 20233 min read
37 views
0 comments
Mi is az a vermut?
Röviden, ízesített és erősített bor. Kicsit hosszabban, fűszerekkel, gyógynövényekkel, gyümölcsökkel, termésekkel ízesített, cukorral...
vermunauta
Jun 22, 20233 min read
518 views
0 comments
Ars Vermutica
Nálam Éva kimaradt, egyből egy nemzetközi névvel indítottam. Valami házibuliba tartottunk tizenpár évesen. Jó ötletnek tűnt. “Szomjasak”...
vermunauta
Jun 22, 20232 min read
42 views
0 comments
bottom of page